Zupa-krem to świetne rozwiązanie na szybki obiad czy kolację. Można ją zrobić w zasadzie z każdego warzywa, a wybór jest naprawdę duży. We Francji króluje cebulowa zupa-krem, która smakuje wyjątkowo wdzięcznie. Taka zupa jest bardzo pożywnym posiłkiem i nie trzeba spędzić pół dnia w kuchni, by ją przygotować, jeśli jednak wykorzystujemy w niej jakieś jedno, określone, warzywo, to warto, by było ono odpowiedniej jakości, najlepiej kupić warzywa rano na targu, to zawsze lepsze rozwiązanie niż marketowe zamienniki. Takie warzywa są bardziej chrupkie i po prostu smakują lepiej. Zupa-krem z brokułów idealnie komponuje się z czosnkowymi grzankami, w zasadzie większość zup-krem można zjeść z grzankami, świetnie przełamuje to kremową konsystencję zupy. Taka zupa to naprawdę szybki obiad. Potrzebny nam jest tylko blender, by móc zacząć działać. Są różne możliwości zrobienia takiej zupy – często dodaje się do niej wywar, ale jeśli nie mamy czasu, to możemy ją zrobić tylko z warzyw, które zamierzamy wykorzystać już w samej zupie. Nadchodzą teraz jesienne przymrozki, więc taka zupa na obiad czy kolację to idealne rozwiązanie na ocieplenie organizmu.
Ostatnio dodane:
Alpejskie wyzwania – jak zdobyć szczyt Mont Blanc na różne sposoby
Alpejskie wyzwania są świetnym sposobem na testowanie swoich możliwości. Dzisiaj przyjrzymy się temu, jak zdobyć szczyt Mont Blanc na różne sposoby - tradycyjnie, z pomocą przewodnika lub samemu. Czy odważysz się na to wyzwanie? #alpy #montblanc #góry