Zupa krem z kurczaka

0
176

sushi-grodzisk-mazowiecki-2Składniki:

1. Pół kilograma filetów z piersi kurczaka
2. 1 strąk zielonej papryki
3. 1 strąk czerwonej papryki
4. 20 dag topionego śmietankowego serka
5. 3 łyżki oleju
6. 3 gałązki zielonej pietruszki
7. 1 cebula
8. Ostre curry w proszku
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Papryki oczyścić z pestek, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Z ? składników zrobić szaszłyki i oprószyć solą, pieprzem i curry.
Resztę mięsa i papryki usmażyć na połowie rozgrzanego oleju. Cebulę obrać i posiekać a następnie wrzucić do podsmażonych składników. Wszystko zalać litrem gorącej wody, przyprawić do smaku i gotować pół godziny.
Zupę zmiksować, dodać topiony serek i mieszać aż się rozpuści.
Na patelni rozgrzać resztę oleju i usmażyć na nim szaszłyki. Zupę rozlać do miseczek, udekorować zieloną pietruszką i podawać z szaszłykami.