Warto mieć w domu zrobioną przez siebie książkę kucharską. Ileż to razy znajomi nam dają na karteczkach przepisy na jakieś pyszności i te karteczki giną gdzieś w mieszkaniu. Posiadanie takiej książki kucharskiej rozwiązałoby wiele problemów – zawsze moglibyśmy ową karteczkę wkleić, by była tam na wieczność. Książkę można podzielić na różne kategorie – albo według produktów, które się wykorzystuje albo według dań, które kojarzą się z konkretną porą, czyli śniadania, obiady i kolacje. Ważne, by ten system był czytelny i pomocny dla nas i byśmy mogli się w nim bezproblemowo odnaleźć. Niech to nie będzie kolejny chaotyczny dziennik, ale uporządkowany zeszyt. Wnieśmy tam trochę żywych kolorów i użytecznych rozwiązań. Tak prowadzona książka kucharska sama będzie zachęcać do gotowania i zbierania produktów. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie mogą przekonać się do gotowania, zgromadzą w jednym miejscu wszystko to, co chciały ugotować i będzie im prościej zabrać się w końcu do roboty. Książka może być stale uzupełniania o nowe i ciekawe przepisy – można też prosić znajomych, by wpisali przepis na swoją ulubioną potrawę.
Ostatnio dodane:
Jak zaplanować podróż pociągiem po Alpach?
Planując podróż pociągiem po Alpach, warto zacząć od wybrania odpowiedniego rozkładu jazdy i trasy. Sprawdź, czy jest dostępna rezerwacja miejsc i informacje o punktach docelowych. Postaw na komfort i bezpieczeństwo podróży!