Kiedy ktoś pyta o naszą ulubioną knajpkę, bar czy restaurację z reguły myślimy o najlepszym jedzeniu. Oczywiście każdy lokal gastronomiczny buduje swój wizerunek w oparciu o własne menu. Jednak nie tylko od jakości jedzenia zależy renoma danego miejsca. Ogromne znaczenie ma również profesjonalizm obsługi, jak również gastronomia wyposażenie.
Miły kelner czy barman to podstawa, bez której się nie obędzie. Powinna być to osoba cierpliwa, ale również potrafiąca się zachować w różnych sytuacjach. Nigdy nie powinna tracić głowy, w tym zawodzie cenione jest opanowanie, a nawet pewien dystans do siebie, innych i świata. Podobnie jak ważne jest zorientowanie, gdzie znajduje się konkretne gastronomia wyposażenie. Bez tego ani rusz.
W budowaniu pozytywnego odbioru ważne jest również wspominane już gastronomia wyposażenie. Ładna zastawa buduje prestiż, ale liczą się również dobrze dopasowane do wystroju meble. Całość powinna tworzyć spójny efekt. Tak, by miejsce miało charakter i było lokalem jedynym w swoim rodzaju.