Warto zainwestować w sokowirówkę. Nic nie smakuje tak dobrze, jak świeżo wyciśnięty sok. To istne kulinarne niebo! Odpowiedni rodzaj marchwi sprawi, że sok będzie odpowiednio słodki. Jeżeli nie mamy sokowirówki, a bardzo chcielibyśmy taki domowy sok, to jest na to sposób, choć działa tylko w przypadku naprawdę wodnistych warzyw i owoców. Pokażę to na przykładzie marchewki, choć należy pamiętać, że to naprawdę męcząca i długa czynność, warto jednak raz na jakiś czas ją wykonać, by wypić taki sok, który znacząco różni się od tych ze sklepowych półek. Bierzemy marchewkę, najlepiej, żeby była ona naturalnie dość słodka, koniecznie musimy to sprawdzić przed robieniem soku. Marchew obieramy i myjemy, a następnie ścieramy na tarce. Potem tę startą marchew dzielimy na części i bierzemy gazę. Na gazę nakładamy takie kupki marchwi i zawijamy, a następnie wyciskamy sok wprost do naczynia, z którego potem będziemy pić. Trwa to dosyć długo i ma się wrażenie, że naprawdę mało soku jest z jednej marchwi, ale warto raz na jakiś czas pomęczyć się i zrobić takie owocowe cudo. Sokowirówka jednak wyręcza nas w tym wszystkim i na pewno sprawia, że praca idzie szybciej.
Ostatnio dodane:
Jak zaplanować podróż pociągiem po Alpach?
Planując podróż pociągiem po Alpach, warto zacząć od wybrania odpowiedniego rozkładu jazdy i trasy. Sprawdź, czy jest dostępna rezerwacja miejsc i informacje o punktach docelowych. Postaw na komfort i bezpieczeństwo podróży!