Chrupki

0
303

Chrupki są idealnym produktem dla kobiet na diecie, zawierają znikomą ilość tłuszczu, ponadto chrupki są bardzo zdrowe, gdyż zawierają szereg witamin.

Zapewne wszyscy znamy popularny w Polsce produkt spożywczy zwany chrupkami, jeżeli czyta ten artykuł przedstawiciel młodszego pokolenia to wyjaśniam, że chrupki nie są tym samym co chipsy, o nie – w żadnym wypadku. Chrupki wytwarzane są przede wszystkim z kukurydzy z różnymi dodatkami. 100 gram chrupek zawiera tylko 4 gramy tłuszczu – i tu jest zasadnicza reklama pomiędzy tym produktem a chipsami. Ze względu na małą zawartość tłuszczu polecany są osobom dbającym o linię lub osobom w trakcie diety. Można zjeść ich całe opakowanie, a nie przytyjemy od tego.

Oprócz tego zapewniają nam one również wielu niezbędnych do życia składników odżywczych takich jak: potas, magnez, błonnik miedź oraz wiele witamin, których nigdy za wiele w naszym organizmie.

Warte do zauważenia jest także to, że chrupki mogą być spożywane przez osoby bardzo młode, w wieku niemowlęcym. Idealne są podczas ząbkowania dzieci, gdy ważne jest aby dziecko miało coś w ustach.